Jak vypadá Venezianico s dekorací Clous de Paris? Podívejte se na premiérovou limitovanou edici

Venezianico

Jak vypadá Venezianico s dekorací Clous de Paris? Podívejte se na premiérovou limitovanou edici

Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.

17 března 2023

Venezianico nepolevuje a do našeho obchodu míří nová limitovaná edice Venezianico Redentore Clous de Paris. Jedná se o hodinky se speciálním typem zdobení ciferníku, vyrobené pouze v nákladu 100 kusů po celém světě. Hodinky jsou popisovány jako sofistikované a představují nejen skvělý design, ale jsou také vybaveny v hodinářství zapomenutým mechanismem s nestandardní rezervou chodu.

  • Miniaturní texturování číselníku, připomínající gilošování, je dekorativní technika známá již od 16. století.
  • Díky čtvrté hlavní ručičce je možné odečíst rezervu chodu v horní části číselníku.
  • Ve spodní části naleznete kompletní specifikace hodinek Venezianico Redentore Clous de Paris.
  • Další informace o hodinkách naleznete na našem blogu

Co je to Clous de Paris u hodinek Venezianico?

Jak už název napovídá, zvláštností limitované edice je speciální typ zdobení. Bylo rozhodnuto použít tuto techniku na ciferníku hodinek, ačkoli v průmyslu se někdy objevuje na rámečku nebo na boku obálky. Clous de Paris je textura, která připomíná giloš. Je tvořena mnoha drobnými pyramidkami, které vytvářejí geometrický vzor, mimochodem považovaný za velmi elegantní a sofistikovaný. Skvěle se proto hodí ke kolekci Venezianico Redentore. Jako zajímavost stojí za zmínku, že tuto techniku převzal švýcarský hodinář Abraham-Louis Breguet již v roce 1786.

Dekorace Clous de Paris na hodinkách Venezianico

Pozornost věnovaná nejmenším detailům

Hodinky Venezianico jsou známé svou maximální pozorností věnovanou zpracování. Hodinky Venezianico Redentore Clous de Paris Limited Edition zaujmou detaily, které dodávají texturovanému ciferníku nádech sofistikovanosti. Stříbrné prvky obklopující tmavě modrý ciferník mají saténovou povrchovou úpravu, která dokonale vystihuje lesk oceli 316L. Indexy jsou nanášeny ručně, ve prospěch tradičních lineárních indexů v řadě Redentore bylo dosaženo číslic a byly přidány malé římské indexy. Zadní stranu pouzdra samozřejmě zdobí pečlivě provedená rytina zobrazující neoklasicistní baziliku Redentore v Benátkách. Hodinky jsou vedeny výhradně ve stříbrné a tmavě modré barvě, což vytváří skutečně sofistikovaný doplněk.

Komplikace rezervy chodu - údaj na horní straně ciferníku

Výroba sáhla po japonském automatickém strojku Seiko NE57A, jehož ukazatel rezervy chodu se nachází v horní polovině číselníku. K dispozici máme čtyři hlavní ručičky: hodinovou, minutovou, vteřinovou a ručičku rezervy, které jsou zakončeny kladívkem. Tento typ konfigurace rezervy chodu je umožněn umístěním čtvrté ručky přímo na hlavní hřídel mechanismu. Nezapomínejme, že mechanismus dává nahlédnout také do údaje o dni v měsíci na subciferníku nad 6. hodinou. Pro sjednocení designu je zde umístěn také ukazatel kladívkové koncovky, ovšem v miniaturním provedení.

Hodinky Venezianico Redentore Clous de Paris na zápěstí

Specifikace hodinek Venezianico Redentore Clous de Paris

  • Materiál obálky: nerezová ocel 316L
  • Průměr obálky: Průměr boční stěny: 40 mm
  • Strojek: automatický Cal. Seiko NE57A, rezerva chodu 41 h
  • Rámeček: nerezová ocel 316L
  • Vodotěsnost: 100 m/10 ATM
  • Materiál řemínku: přírodní kůže s texturou, vyrobeno v Itálii

Elena Hospudka

Elena je úspěšná žena, která provozuje vlastní společnost. Sebevědomá postava jí umožňuje sledovat cíle, které si stanoví v profesionální i soukromé oblasti. Její druhou vášní je psaní, zejména o elegantních hodinkách, které vyhovují business dress code.