Jak nastavit hodinky G-SHOCK?

G-SHOCK

Jak nastavit hodinky G-SHOCK?

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

10 května 2022

Stali jste se šťastným majitelem hodinek G-SHOCK, ale děsí vás technické problémy spojené s tímto zařízením? Zajímá vás, jak nastavit hodinky Casio v případě, že se vybije baterie nebo potřebujete změnit čas z letního na zimní? Tento článek vám pomůže vypořádat se s tímto problémem, který vůbec není tak nepříjemný, jak byste si mohli myslet.

Fenomén hodinek G-SHOCK

Než se pustím do vysvětlování jak nastavit hodinky G-SHOCK, stojí za to říct pár slov o samotné značce a její neutuchající popularitě. Vše začalo postavou Kikuo Ibeho, inženýra zaměstnaného ve společnosti Casio. V roce 1983 publikoval se svým týmem výsledky projektu, který začal o dva roky dříve. Jeho cílem bylo vytvořit odolné hodinky, které by zůstaly neporušené i po pádu z výšky 10 metrů. Tohoto cíle dosáhl a díky šikovné reklamní kampani se přístroje z této série staly hitem a jsou jím dodnes. Kromě dobrého marketingu stojí za těmito modely i jejich kvalita.

 

Casio G-SHOCK

Nastavení hodinek G-Shock - krok za krokem

Veškeré informace o ovládání hodinek G-SHOCK naleznete v příručce dodávané s každým modelem. Pokud se však nechcete prokousávat dlouhými popisy, zde je zkrácená verze, která by měla odpovědět na vaši otázku ohledně nastavení hodinek Casio. Prvním krokem je najít tlačítko "upravit". Poté jej musíte několik sekund podržet stisknutý, dokud neuslyšíte pípnutí nebo se na displeji neobjeví blikající zpráva. Nejčastěji se jedná o časové pásmo, protože tuto možnost upravujete jako první v Casio G-SHOCK. Pomocí horního a dolního tlačítka můžeme procházet zóny, dokud se neobjeví ta, která nás zajímá. Výběr přijmete stisknutím tlačítka "mode" vlevo dole. Po provedení tohoto úkonu začne blikat možnost letního času, kterou můžete zapnout (ON) nebo vypnout (OFF). Volbu přijmete opětovným stisknutím tlačítka "mode". Dále máme k dispozici formát času - 12 nebo 24 hodin, úpravu nastavení sekund, minut a hodin a nastavení data (rok lze nastavit v rozmezí 2000 až 2099). Po provedení všech změn klikněte na tlačítko "upravit" a je hotovo!

Tlačítka v hodinkách Casio G-SHOCK

Hodinky Casio - jak nastavit čas na digitálním displeji?

Dalším problémem, který se může vyskytnout, je rozdělení času mezi ručičky a digitální displej v hodinkách Casio. Jak se na něm nastavuje čas? Je to jednoduché - když je přístroj v hodinovém režimu, tj. zobrazuje den v týdnu, podržte tlačítko "nastavit", dokud se nezobrazí nápis "H.SET". Když sundáte prst z tlačítka, spustí se režim nastavení hodinové ručičky, který poznáte podle blikajícího "00". Hodinová ručička by se nyní měla automaticky nastavit na 12 hodin. Pokud se tak nestane, můžeme ji, stejně jako v případě ručiček, nastavit ručně pomocí tlačítek nahoru a dolů na pravé straně obálky. Přijměte kliknutím na "mode". Nyní by se měl objevit hlavní režim nastavení ručiček - poznáme ho podle nápisu "0,00". Analogicky k předchozímu nastavení počkejte, až se ukazatel přesune na 12 hodin, nebo to proveďte ručně. Potvrďte stisknutím tlačítka "upravit".

Doufám, že vám tento stručný návod pomůže snadno a bez námahy nastavit čas na vašich hodinkách Casio G-SHOCK. Jak vidíte, je to docela jednoduché a rychlé. Pokud máte nějaké problémy, neváhejte nám napsat prostřednictvím chatu na hodinkovna.cz. Pokusíme se vám pomoci!


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.