Garmin Fenix 6, 6s nebo 6x - který si vybrat? Souboj sportovních gigantů

Garmin

Garmin Fenix 6, 6s nebo 6x - který si vybrat? Souboj sportovních gigantů

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

20 ledna 2023

Americké hodinky Garmin jsou osvědčená zařízení, která podporují každodenní trénink i extrémní sporty. Skvěle fungují v drsných podmínkách, extrémních teplotách a jejich systémy GPS bezchybně fungují v těžko přístupných částech světa. Ikonická řada Garmin fenix 6 je zaručeně dobrou volbou, ale které sportovní hodinky byste si měli vybrat? Představujeme průvodce řadami Garmin 6, 6S a 6X a jejich variantami. Zjistěte, který Garmin vám bude nejlépe vyhovovat.

Garmin fenix 6, 6S, 6X - jaké jsou rozdíly?

Na první pohled to bude samozřejmě velikost. Při výběru mezi řadou 6, 6S nebo 6X se uživatel rozhoduje podle šířky obálky a hmotnosti hodinek. Obecně však má kolekce Fenix 6 poměrně rozsáhlý systém variant, protože každá řada má navíc verze Standard, Sapphire, Solar s možností PRO, tedy kvalitnějších komponentů. Proto bude nejlepší, když na začátku vysvětlíme, co přesně varianty znamenají:

  • 6S - 42 mm široké obálky s ocelovým rámem, displej 240 × 240 pixelů
  • 6 - 47 mm širokých obálek s ocelovým rámem a displejem s rozlišením 260 × 260 pixelů.
  • 6X - 51 mm široké obálky s ocelovým rámem, displej s rozlišením 280 × 280 pixelů
  • 6S, 6, 6X Solar - hodinky Gamin, jejichž běžná baterie je podporována solární energií.
  • 6S, 6, 6X Sapphire - hodinky se safírovým sklem. U verzí bez označení "Sapphire" je to sklo Corning`® Gorilla® Glass DX.
  • 6S, 6, 6X Pro - "Pro" znamená, že je plášť vyztužen lepšími součástmi - titanem nebo titanem s diamantovým uhlíkovým povlakem (DLC).
  • Garmin samozřejmě nabízí různé kombinace, např. fēnix® 6 Pro a Sapphire nebo fenix® 6X - Pro Solar Edition, přičemž v každém případě je nejlepší řídit se označením v názvu - "Pro", "Solar", "Sapphire" a kombinovat je.

Hodinky Garmin fenix 6

Výkon baterie hodinek Garmin Fenix 6

V závislosti na velikosti a verzi budeme mít na výběr výdrž baterie. U solárních verzí podporuje nabíjení pomocí světla baterii a prodlužuje její životnost. Společnost Garmin podrobně popisuje různé režimy a výdrž baterie. Můžeme si vybrat mezi běžným režimem, režimem GPS, režimem GPS + hudba, režimem úspory baterie a režimem expedice. V praxi je těžké přesně určit výdrž baterie, zejména u solárních modelů (záleží na tom, jak dlouho máte přístup ke světlu). Níže uvádíme minimální a maximální výdrž baterie hodinek Garmin Fenix 6S, 6 a 6X, přičemž podrobně popisujeme solární verzi.

  • Normální režim: 9 dní až 21 dní + solární napájení další 3 dny
  • Režim GPS: od 25 h do 60 h + solární napájení dalších 6 h
  • Režim GPS + hudba: od 6 h do 15 h + solární napájení další 1 h
  • Úsporný režim baterie: 34 až 80 dní + solární napájení dalších 40 dní
  • Maximální výdrž baterie v režimu GPS: od 50 h do 120 h + solární napájení dalších 28 h
  • Expediční režim: 20 dní až 46 dní + solární energie dalších 10 dní

Je logické, že ti, kteří potřebují hodinky Garmin na dlouhé a náročné výlety, včetně horolezectví, výstupů na vrcholy nebo vícedenních výletů do divočiny, budou potřebovat kapacitní baterii. S vědomím, že bude k dispozici silný světelný doprovod, stojí za to nechat se zlákat k výběru verze Solar. Verze Solar totiž účinně podporuje výdrž baterie bez ohledu na velikost hodinek Garmin, takže hodinky 6 i 6S budou dostatečně podporovat tréninky mužů i žen. Před výběrem je nejlepší zvážit, jakou roli bude Garmin hrát při našich sportovních aktivitách.

Garmin Fenix pro lyžování

Rozdíly ve funkcích zařízení Garmin 6, 6S a 6X

Kolekce hodinek Fenix 6 obsahuje velké množství funkcí a většina variant se od sebe neliší. U některých modelů však může chybět několik klíčových funkcí. Zde zdůrazňujeme:

  • Podpora map: chybí u verzí 6, 6S, 6S Solar, je k dispozici u všech ostatních verzí.
  • Hudební přehrávač: není k dispozici na verzích 6, 6S, 6S Solar, je k dispozici na všech ostatních verzích.
  • WI-FI: není k dispozici u verzí 6, 6S Solar, 6S, 6S Solar, je k dispozici u všech ostatních verzí.
  • Předinstalované lyžařské mapy pro více než 2 000 středisek po celém světě - k dispozici ve verzi PRO
  • Režim sportovního surfování - k dispozici u modelu fenix 6X - Pro Solar

Co určitě najdeme v kolekci Garmin fenix 6, 6S, 6X?

Hodinky Garmin Fenix 6 jsou dostatečně výkonné pro širokou škálu sportů, mají bohaté funkce pro sledování pokroku, plánování tras, sledování zdravotního stavu a přístup k údajům založeným na GPS. Parametry sbírky představují opravdu vysokou úroveň, takže uživatel Garminu 6 bude mít zaručené přesné souřadnice. Níže najdete některé technické údaje, které by vás mohly zajímat.

  • Monitorování zdraví: srdeční tep, upozornění na srdeční tep, pulzní oxymetr, Body Battery™, dechová cvičení, spánek, stres.
  • Senzory: GPS, Glonass, Galileo, barometr, kompas, gyroskop, akcelerometr, teploměr, aklimatizace.
  • Každodenní funkce: Bluetooth® Smart, ANT+®, telefonní oznámení, kalendář, předpověď počasí, bezkontaktní platba Garmin Pay™.
  • Sportovní aplikace a režimy, včetně běhu na lyžích a indoor běhu, plavání, běhu, jízdy na kole, pěší turistiky, veslování, lyžování, golfu a horolezectví.
  • Návrhy cvičení

Garmin Fenix 6 pro muže

Shrnutí - který Garmin si vybrat?

Pokud uvažujeme pouze o verzích 6S, 6 a 6X, pak výběr závisí na potřebách uživatele. Verze hodinek fenix 6S budou vhodné pro ženy s menším zápěstím a velikost obálky 42 mm jim zajistí pohodlí při používání. Pro každodenní trénink to bude velmi dobrá volba, ale pokud se jedná o extrémní sporty, zvažte možnost s lepší baterií a titanovým rámečkem. Vzorec pro muže je velmi podobný, zde se vyplatí zvolit Garmin Fenix 6 jako základní zařízení a podle potřeby přejít na dražší, ale výkonnější verze. Mějte na paměti, že řada Garmin Fenix 6 nemá dotykový displej. Ovládání bočních tlačítek má skutečný vliv na výběr velikosti hodinek, zejména u mužů.

Garmin Fenix 6 pro ženy

Hodinky Garmin v obchodě Hodinkovna

Jsme autorizovaný obchod, kde zakoupíte pouze originální výrobky dovezené přímo od distributorů. Mezi sportovními hodinkami Garmin máme i další verze, včetně mezi běžci oblíbené řady Forerunner, ještě novější řady fenix 7 a mezi ženami oblíbených chytrých hodinek Garmin Vivoactive a mnoha dalších! Objevte hodinky Garmin, které vás budou motivovat, zlepší váš výkon a zajistí bezpečný trénink!


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.