Chronograf Venezianico - řemeslná zručnost a elegance poháněná motorem Seiko NE86

Venezianico

Chronograf Venezianico - řemeslná zručnost a elegance poháněná motorem Seiko NE86

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

10 listopadu 2022

Venezianico je mladá italská značka, která si získala srdce zákazníků po celém světě. Hodinky Venezianico se vyznačují výjimečným designem a automatickými strojky nejvyšší kvality. V současné době se výrobce chlubí chronografem, který pracuje na základě nejmodernějšího mechanismu Seiko NE86.

Přesný a moderní strojek Seiko NE86 v nových hodinkách Venezianico

Při vytváření svého prvního chronografu vsadila značka Venezianico na jeden z nejlepších strojků Seiko NE86/8R46. Vyniká mimořádnou přesností. Její montáž mají na starosti ti nejzkušenější hodináři. Čím se tento mechanismus liší od ostatních?

chronograf seiko ne86

Za prvé má sloupové kolo a svislou spojku. Toto řešení je charakteristické pro nejpřesnější chronografy. Odstraňuje také problém tzv. "skákající ruky". Každý sloupek mechanismu je ručně opracován, takže jeho povrch je dokonale hladký.

mechanismus chronografu seiko ne86

Za druhé, vlasová pružina je vyrobena z jedinečného materiálu. Co to je? Společnost Seiko vyvinula ve spolupráci s Ústavem materiálového výzkumu univerzity Tohoku speciální kobaltovou a niklovou slitinu SPRON. V čem se liší? Je pružnější, trvanlivější a odolnější vůči teplu a korozi. Navíc se jedná o antimagnetický materiál, který má pozitivní vliv na přesnost pohybu.

Hodinky značky venezianico bocintoro 40 chronograph men's model

Někteří lidé srovnávají strojek Seiko NE86 s mechanismem ETA 7750, známějším jako Valjoux 7750. Navzdory podobnému výkonu je od sebe dělí například doba vzniku. Rok 1974 versus rok 2014 - proč je to důležité? Společnost Seiko použila nejmodernější technologii, díky níž je mechanismus nejen mimořádně přesný, ale také cenově dostupný. Hodinky Seiko NE86/8R46 jsou také štíhlejší a mají menší průměr, což má vliv na velikost a tloušťku obálky. Kromě toho je méně hlučný. Důležitou roli zde hraje obousměrný systém nabíjení. Díky němu se rotor nemůže volně otáčet, což eliminuje vibrace.

Kouzlo chronografu - jak funguje?

Co je to chronograf? Zjednodušeně řečeno se jedná o přídavnou funkci hodinek, která umožňuje provádět přesná měření. Stačí stisknout příslušné tlačítko, které se nachází na boku obálky. Měření se odečítají na speciálních cifernících, které jsou charakteristickým znakem chronografů.

pánské hodinky s chronografem venezianico bocintoro 40

Nejčastěji se na ciferník umisťuje ještě jeden číselník, který počítá vteřiny. Složitější mechanismy jsou vybaveny dvěma nebo třemi dílčími ciferníky, které počítají setiny a desetiny. Chronografická komplikace je užitečná zejména pro sportovce a ženy, ale v dnešní době má také dekorativní funkci, která opticky obohacuje základní ciferník hodinek.

pánské hodinky značky venezianico bocintoro 40

Bucintoro - první chronograf od společnosti Venezianico

První chronograf Venezianico je synonymem přesnosti, elegance a sofistikovanosti. Je to ztělesnění toho, čemu místní říkají Venezianness. Jedná se o jeden z nejdůležitějších a klíčových projektů v portfoliu značky pro rok 2022, a proto je první chronograf Venezianico Bucintoro věnován nádherné historické galeoně Janov, hlavě státu Benátská republika Serenissima. Tato loď zahájila regatu historického významu. Zúčastnili se ho nejlepší benátští veslaři.


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.