Casio G-Shock 40. výročí. Jak se hodinky Casio G-Shock staly revolucí v hodinářském průmyslu?

G-SHOCK

Casio G-Shock 40. výročí. Jak se hodinky Casio G-Shock staly revolucí v hodinářském průmyslu?

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

12 ledna 2023

Je tomu téměř 50 let, co celosvětová křemenná krize otřásla celým hodinářským průmyslem v základech. Byl to důležitý zlom a období významných změn pro celé odvětví. Na trhu se objevily první quartzové strojky a sériově vyráběné hodinky, které vytlačily tradiční mechanické strojky. Tento dlouhodobý fenomén byl však také hnacím motorem hodinářských společností k vynalézání vlastních systémových řešení a nových pokročilých technologií. Za těchto převratných okolností byly vyvinuty první nezničitelné a odolné hodinky G-SHOCK.

G-SHOCK - revoluce v hodinářském průmyslu odolná proti nárazům.

Vše začalo před 40 lety, kdy společnost G-SHOCK odstartovala revoluci ve světě hodinářství. Píše se rok 1981 - mistr Kikuo Ibe a jeho projektový tým "TOUGH" právě začali pracovat na návrhu prvních nárazuvzdorných hodinek. Cílem bylo navrhnout model, který by splňoval trojí desatero, tj: Desetiletá životnost baterie pro napájení modulu, vodotěsnost 10 ATM a odolnost, která zajistí, že mechanismus bude správně fungovat i v případě pádu hodinek z výšky více než 3 metrů.

Limitovaná edice hodinek G-SHOCK Original 40th Anniversary Adventurer's Stone Series

Po dvou letech tvrdé práce, mnoha náročných vytrvalostních testech a konstrukci více než 200 prototypů dosáhl specializovaný japonský tým kýženého úspěchu. V dubnu 1983 byly na trh uvedeny první nárazuvzdorné hodinky G-SHOCK řady DW-5000C-1A. Během krátké doby jej ocenili nejen profesionálové v oboru, ale i široká škála uživatelů. Tento model také zahájil, nyní již 40. rokem, historii výroby hodinek pozoruhodné japonské značky G-SHOCK společnosti Casio.

40 let japonských hodinek - limitovaná série G-SHOCK 40th Anniversary

Je těžké uvěřit, že tato světoznámá legenda vytrvalostních závodů letos slaví kulaté výročí. A je co slavit, protože od uvedení prvních hodinek G-SHOCK na trh v roce 1983 uplynulo přesně 40 let. Japonská značka prošla řadou změn a vstoupila do nové éry vývoje. Stále se však těší uznání dalších generací uživatelů a její bestsellery již léta neopouštějí přední příčky prodejních žebříčků nejoblíbenějších a nejkupovanějších hodinek.

Hodinky G-SHOCK Exclusive a Mudmaster 40th Anniversary Flare Red Limited Edition

Právě u příležitosti 40. výročí Casio G-SHOCK vydal japonský výrobce jedinečnou kolekci hodinek připomínající založení a vznik prvního modelu G-SHOCK s vlastním antišokovým systémem. Limitované edice se vyznačují ikonickým designem, spolehlivostí a těmito vlastnostmi: nejmodernější technologie, inovativní řešení, jako jsou fluorescenční rámečky a části pouzdra, a použití extrémně odolných materiálů, jako jsou uhlíková vlákna a kovaný uhlík.

G-SHOCK The Origin Eric Haze Full Metal Limited Edition - výroční hodinky ke 40. výročí založení japonské značky.

V tomto duchu se nese i nejnovější edice hodinek G-Shock ke 40. výročí, kterou zahajují hodinky Casio G-SHOCK The Origin Eric Haze Full Metal Limited Edition GMW-B5000EH-1ER. Vznikla ve spolupráci japonského výrobce a newyorského graffiti umělce Erica Hazeho. Kreativní design má výrazný obálkový tvar a ocelový náramek se zajímavým laserem aplikovaným potiskem Haze. Pokud slavíme 40. narozeniny společnosti G-SHOCK, pak nemůže chybět ani logo, které bylo speciálně navrženo pro tuto příležitost. Eric Haze je také autorem designu, který je na modelu GMW-B5000EH-1ER vyrytý na zadní straně pouzdra - objeví se také na displeji při zapnutí podsvícení a uživatelé jej najdou také na všech hodinkách z limitované edice připomínající 40. výročí značky.

Hodinky Casio G-SHOCK The Origin Eric Haze Full Metal Limited Edition GMW-B5000EH-1ER

Limitovaná kolekce hodinek G-SHOCK Original Adventurer's Stone GEM

V rámci limitované edice hodinek ke 40. výročí značky G-SHOCK byla vydána také originální sběratelská řada hodinek Casio G-SHOCK Original 40th Anniversary Adventurer's Stone GEM Limited Edition. Každý ze šesti modelů se vyznačuje odlišným barevným provedením a tvarem. Všechny jsou však inspirovány drahými kameny a minerály (kalcit v hodinkách GM-S5640GEM-7ER, GM-S2140GEM-9AER, GM-114GEM-1A9ER a GM-S114GEM-1A2ER, cordierit v hodinkách GM-2140GEM-2AER nebo sluneční kámen - GM-5640GEM-1), které v dávných dobách lidé používali k navigaci na moři i na souši.

Hodinky Casio G-SHOCK Original 40th Anniversary Adventurer's Stone GEM Limited Edition GM-S114GEM-1A2ER

Celá řada G-SHOCK Original 40th Anniversary Adventurer's Stone GEM využívá odolné a vysoce kvalitní materiály včetně nerezové oceli a pryskyřice. Jedinečná textura obálek a rámečků v designu těchto šesti limitovaných edicí hodinek byla navíc reprodukována procesem kování, iontového pokovování a maskování. Popruhy jsou zase vyrobeny z barevné nebo průsvitné pryskyřice a jejich zajímavé struktury bylo dosaženo technikou Garalova lisování za tepla a barevného tvarování. U příležitosti 40. výročí hodinek Casio G-SHOCK nemohl v této limitované sérii chybět nápis "SINCE 1983" na cifernících, symbolické 4 hvězdy na řemíncích a samozřejmě logo Eric Haze design vyryté na lunetách.

Sběratelské hodinky G-SHOCK Exclusive a Mudmaster Flare Red Limited Edition.

Kolekci hodinek G-SHOCK k výročí uzavírají dva výrazné modely Casio G-SHOCK 40th Anniversary Flare Red Limited Edition Exclusive MTG-B3000FR-1AER a Muster of G Mudmaster GWG-2040FR-1A. Ohnivý design v krvavě červené a černé barvě byl inspirován silou a intenzitou barev sluneční erupce. Tento motiv je vytištěn na jejich cifernících a vizuální efekt umocňují fosforeskující prvky na cifernících i prstenech.

Hodinky G-SHOCK Master of G Mudmaster 40th Anniversary Flare Red Limited Edition GWG-2040FR-1A

Stejně jako první hodinky G-SHOCK z roku 1983 jsou i hodinky z limitované edice Exclusive 40th Anniversary Flare Red vybaveny spolehlivými systémy proti otřesům a blátu (pouze u modelu GWG-2040FR-1A) a nejlepšími a vysoce pokročilými technologiemi Casio. Nemohlo chybět mimo jiné připojení Bluetooth® Smart, přijímač rádiového signálu, technologie inteligentního přístupu nebo napájení pomocí solárního mechanismu. Další odolnost zajišťuje robustní konstrukce ochranných plášťů Carbon Core Guard.

Hodinky G-SHOCK 40th Anniversary - limitované bestsellery

Limitované kolekce hodinek Casio G-SHOCK, vytvořené u příležitosti 40. výročí založení japonské značky, jsou výjimečnými a celosvětově jedinečnými bestsellery. Robustní kvalita, vysoce kvalitní odolné materiály, osobitý design a bohaté vybavení patentovanými bezpečnostními systémy a nejmodernějšími technologiemi - to jsou vlastnosti, díky nimž jsou hodinky G-SHOCK tak ceněné sběrateli i běžnými uživateli. Znovu objevte fascinující svět japonských antišokových hodinek. Zaměřte se na hodinky Casio G-SHOCK 40th Anniversary Eric Haze Full Metal, Adventurer's Stone GEM a Flare Red Limited Edition!


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.