Bulova Lunar Pilot Chronograph v novém hávu

Novinky

Bulova Lunar Pilot Chronograph v novém hávu

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

22 května 2023

Bulova Lunar Pilot Chronograph jsou hodinky, které jsou mezi hodinářskými nadšenci velmi oblíbené. Je to jednak díky jejich atraktivnímu designu, jednak díky zajímavému měsíčnímu příběhu, který se za nimi skrývá. Mezitím se na trh dostává nová, osvěžená verze hodinek Lunar Pilot Chronograph.

  • Ikonické hodinky Bulova Lunar Pilot Chronograph se vracejí v nové, modernizované edici.
  • Hodinky jsou inspirovány modelem, který se vydal na Měsíc s misí Apollo 15.
  • Výjimečnou přesnost chodu zaručuje quartzový strojek rezonující na frekvenci až 262 kHz.
  • Více informací o hodinkách najdete na našem blogu

Hodinky Bulova na Měsíci s misí Apollo 15

Prototypem hodinek Lunar Pilot Chronograph je model Bulova, který si našel cestu na Měsíc s misí Apollo 15, ačkoli oficiálními hodinkami NASA byly hodinky Omega Speedmaster, kterými byl vybaven každý člen posádky. Bohužel pro Omegu, naštěstí pro Bulovu, se veliteli Daveu Scottovi porouchaly hodinky, což způsobilo, že se rozhodl vzít si své soukromé hodinky - právě Bulovu. Tak se hodinky této značky dostaly na Měsíc a úspěšně nahradily oficiální hodinky NASA.

bulova lunar chrono envelope

Osvěžená verze hodinek Bulova Lunar Pilot Chronograph

Nejnovější iterace hodinek Bulova Lunar Pilot Chronograph je modernizovanou verzí modelu, který se v roce 1971 dostal na Měsíc. Od původní a starší varianty se liší mimo jiné exkluzivním vysoce přesným quartzovým strojkem a barevným provedením, které se liší od černého originálu. Hodinky mají stejné stříbrné pouzdro z nerezové oceli o průměru 43,5 mm. Tenká modrá tlačítka chronografu a korunka s kamertonem, který je logem Bulova, jsou umístěny na boku obálky, na 3. hodině.

bulova lunar chrono profile bg

Pod plochým safírovým sklíčkem s antireflexní vrstvou se nachází číselník, jehož hlavní stříbrný povrch má hrubou strukturu a dobře kontrastuje se třemi modrými stopkami a totalizátory vteřinové ručičky zdobenými kruhovým gilošováním. Číselník obklopuje stříbrný prstenec s gilošovaným vzorem kruhů s natištěnými minutovými a vteřinovými stupnicemi. Modrý prstenec nad ním je zase potištěn tachymetrickou stupnicí. Vzhledem k přítomnosti stopek se na číselníku nachází až šest štíhlých ručiček potažených, stejně jako indexy, luminiscenční vrstvou Super-LumiNova.

bulova lunar chrono dial

Funkční hodinky Bulova Lunar Pilot Chronograph s vysoce přesným strojkem

Hodinky Bulova Lunar Pilot Chronograph jsou založeny na patentovaném vysoce přesném quartzovém strojku Bulova, který pracuje na frekvenci až 262 kHz. Hodinky jsou připojeny k třířadému náramku z ušlechtilé oceli. Prostřední řada článků je leštěná, zatímco postranní články jsou kartáčované. Součástí balení je modrý kožený řemínek, který dobře koresponduje s ostatními prvky této barvy.

náramek bulova lunar chrono

Celek vytváří mimořádně zdařilou kompozici. Jedná se o sportovní hodinky s kvalitním designem. Model vypadá na zápěstí stylově a navíc je funkční, čitelný a pohodlný. Hodinky Bulova Lunar Pilot Chronograph budou brzy k dostání v našem obchodě!


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.