Bauhaus představil kolekci Aviation. Až 4 různé mechanismy!

Novinky

Bauhaus představil kolekci Aviation. Až 4 různé mechanismy!

Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.

25 dubna 2023

Společnost POINTtec, která se specializuje na německé hodinky Zeppelin, Iron Annie a Bauhaus, představila nové kolekce. Mezi nimi jsou i hodinky Bauhaus Aviation, které jsou k dispozici až ve 4 volitelných strojcích. Kromě automatických verzí s kalibry Citizen Miyota je k dispozici také quartzový chronograf. Kterou funkci si vyberete vy?

  • Kolekce nabízí hodinky s chronografem nebo automatické modely s 60hodinovou rezervou, počítadlem denních dat nebo ukazatelem rezervy chůze.
  • Všechny hodinky jsou vyrobeny z titanu. K dispozici jsou i varianty na kožených řemíncích.
  • Hodinky jsou nyní k vidění v našem internetovém obchodě.
  • Další informace o hodinkách najdete na našem blogu

Stejný nápad, na výběr 4 mechanismy. Který Bauhaus Aviation si vyberete vy?

Značka Bauhaus představila v nové kolekci Aviation až 4 verze pohonů. Byly mezi nimi quartzový a automatický typ, přičemž u quartzového nemohla chybět funkce chronografu. Ta je k dispozici u modelů Bauhaus 2880-5 a Bauhaus-2880M-5 a využívá švýcarský strojek Ronda 5130.D s hlavní vteřinovou ručičkou a malou vteřinovou ručičkou na 3 hodinách. Kromě toho je k dispozici funkce data a alarmu. U automatických hodinek již bylo použito japonské řešení Miyota. Pro ty, kterým záleží na vysoké rezervě chodu, jsou určeny hodinky Bauhaus 2864-5 počítající s rezervou 60 hodin (Miyota 8315). Protějškem s podobnou konstrukcí jsou hodinky Bauhaus 2866-5 a 2866M-5. V tomto případě má uživatel na úkor kratší rezervy chodu (42 h, Miyota 8205) rozšířenou funkčnost o denní časovač. Poslední variantou jsou hodinky Bauhaus Aviation 2860-5 poháněné strojem Miyota 9134 verc, které navíc nabízejí denní čas a ukazatel rezervy chodu.

Hodinkový strojek Bauhaus Aviation Automatic 2866M-5

Letecké hodinky Bauhaus z titanu

Tvrdší než ocel, lehčí, odolný proti poškození. Titan je součástka používaná v hodinkách i v konstrukci letadel. Díky tomuto spojení mají letecké hodinky z titanu ještě více společného, což zase jistě ocení fanoušci letectví. Titanové pouzdro z kolekce Bauhaus Aviation měří v průměru 42 mm. To je univerzální velikost používaná pro tento typ modelu. Všechny varianty Aviation jsou vybaveny ciferníky s klasickým leteckým designem. Jedná se o ciferníky s přehlednými, viditelnými značkami a ručičkami, navíc s minutovou stupnicí spolu s arabskými číslicemi. Při výběru barevného provedení byla zvolena béžová barva, která dobře kontrastuje se značkami a dodává vintage dojem. Samozřejmě nechybělo ani robustní podsvícení, které zahrnuje Super-LumiNova na ručičkách a indexech a zářivě modrou záři po celém číselníku. Kolekce je k dispozici na kožených řemíncích nebo titanových náramcích. Všechny mají vodotěsnost 10 ATM a safírové sklo.

Hlavní rysy hodinek Bauhaus Aviation s chronografem 2880M-5


Teodor Novák

Teodor je nadšenec hodinek, který sbírá modely s ručním natahováním a modely z omezených sbírek. Sleduje všechny nové produkty, které se objevují na trhu. Rád také vyhledává neobvyklé kuriozity ze světa hodinek. Soukromě je šťastným otcem dvou dětí.