Alergie a přecitlivělost a design obálky, pásku a náramku

Hirsch

Alergie a přecitlivělost a design obálky, pásku a náramku

Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.

21 června 2022

Při výběru nových hodinek se řídíme kritérii, jako je tvar, mechanismus nebo design. Důležitý je však také materiál, ze kterého je vyroben. Zvláště pokud se potýkáme se stále častějším problémem alergií. Je každý kov alergenní? Co bych měl zvážit při výběru nových hodinek? Kožený řemínek nebo náramek?

Alergicky bezpečné pouzdro a náramek

Na úvod je třeba poznamenat, že alergie jsou stále častějším jevem. Stále se objevují další a další alergeny. Existuje také malá skupina lidí (přibližně 1 %), u nichž se projevuje alergická reakce na teoreticky nealergické materiály. Na naši bezpečnost dohlíží řada mezinárodních předpisů, včetně předpisů EU, které nás zavazují vyrábět a dovážet výrobky splňující poměrně přísné normy. Co to znamená v praxi? Zavedená omezení mají snížit počet výrobků obsahujících alergenní prvky, jako je nikl, na nulu. V současné době se k výrobě náramků a pouzder, včetně oček hodinek, používá vysoce kvalitní nerezová ocel, titan nebo keramika. Tyto materiály jsou označeny jako bezpečné. Stále více výrobců používá pro své výrobky nerezovou ocel 316L, která je hypoalergenní. Jsou mosaz a bronz alergenní? V současné době se nepředpokládá, že by tyto materiály způsobovaly senzibilizaci. Jsou pokryty speciálním ochranným lakem. V důsledku chemické reakce s lidským pH však mohou zčernat a nevzhledně zabarvit pokožku.

konstrukcja koperty i bransolety a alergie

Kožený nebo silikonový pásek

Kožený nebo silikonový pásek je dobrou volbou pro ty, kteří bojují s alergiemi. Díky přísným normám EU se nyní kůže vydělává a barví bez použití těžkých kovů. Díky tomu jsou bezpečné. Pokud jde o silikonové nebo kaučukové pásky, nemají žádné alergenní vlastnosti. Výjimkou jsou lidé, kteří jsou alergičtí na latex, takový pásek pak není nejlepší volbou. Je také vhodné věnovat pozornost tomu, z čeho jsou vyrobeny přezka a spona hodinek, protože přicházejí do přímého kontaktu s kůží.

kožený nebo silikonový řemínek pro alergiky

Postaráme se o naše hodinky

Někdy se stane, že si vybereme potenciálně bezpečné hodinky, a přesto se objeví kožní léze. Není důležité jen to, z čeho jsou naše hodinky vyrobeny, ale také to, jak se o ně staráme. Nečistoty, prach, odřená pokožka při kontaktu s kůží mohou způsobit podráždění nebo popáleniny a následně nevzhlednou vyrážku. Vyplatí se zakoupit specializované čisticí hadříky na hodinky nebo šperky. Důležitým a často opomíjeným místem je korunka hodinek. Pozornost byste měli věnovat také způsobu nošení hodinek. Příliš těsné nebo příliš volné nošení řemínku nebo náramku může způsobit odřeniny nebo popáleniny. Zejména v létě se vyplatí na to pamatovat.

czyszczenie zegarka ściereczki cape cod

Hodinky bez alergií

Pokud si koupíme hodinky ze spolehlivých obchodů a od známých výrobců, můžeme si být jisti, že použité materiály splňují poměrně přísné normy, a jsou tedy bezpečné pro naše zdraví. Kožní reakce nejsou vždy způsobeny alergií, ale často nevhodným používáním hodinek. Měli bychom dbát na jeho čistotu. Můžeme také chránit pokožku před odřeninami. Posypání kůže trochou mastku může pomoci snížit oděrky a vzplanutí. Po výše uvedených tipech nám nezbývá nic jiného, než si oblíbené hodinky užít!


Adam Beneš

Chcete vědět, které sportovní inteligentní hodinky mají nejlepší technologii? Zeptejte se Adama, jehož koníčkem jsou nové technologie a gadgety vstupující na trh hodinářství. Svůj volný čas tráví cestováním, hlavně do Egypta, kde může naplnit svoji druhou vášeň - potápění.